Coils, Coilporn, Coilart WHAT!?

Där har alltid varit vejpare som tar något enkelt och utvecklar det till en helt ny nivå... och mycket enklare än spolar eller Coils blir det inte. Man tar en tråd lindar den runt en pinne och sätter i sin rda/rba. MEN så klart finns där dem som väljer att ta denna enkla spole och göra fantastiska saker.

Jag har i stort sätt precis börjat leka lite med olika storlekar av tråd och linda alla möjliga spolar. Detta är något som jag till en början kände mmeeehh hur kul kan det vara.. men efter man har testat och fått till et par roliga byggen så kan jag fan inte sluta hahahaha. Framöver kommer det fler guider och lite mer bilder på vad jag gör och även vad andra lyckats med.

Ladda upp bilder gratis på Forumbilder.se Ladda upp bilder gratis på Forumbilder.se

 

Tråd 

Kanthal, Nicrome är väll dem som de flesta använder och de finns så klart i alla möjliga storlekar och tjockleken är oftast märkt med vilken Gauge den har.

För er som inte har koll på Gauge och mm så har ni lite info HÄR

Enklet förklarat så kommer 10 varv av en tjockare tråd ge lägre ohm än en tunnare tråd. 

Tråd kan ni hitta hos 

Eciggs.se 

Esmokes.se

Vaporstore.se

cigoteket.se troligen det bästa tråd sortimentet i sverige 

vape-atomizer-mesh.com har en alla storlekar up till 39 gaguge och större mängd/spole

 

Grupper/guider

Det finns mängde av grupper där man visar up och pratar om tekniker. De flesta hittar man på Facebook eller instagram där finns även en hel del guider på youtube.

Men om vi skall prata svenska grupper så finns det en grupp som jag tror de flesta som gillar detta hänger och det är coilbyggar gruppen på Facebook ni hittar den HÄR

På youtube kan ni söka efter Localvape, Art of vaping, twisted messes dessa tre har en hel del olika guider.

 

VARNING

Bygga och testa olika spolar är fantastiskt roligt och jag hoppas fler och fler går över till att bygga eget. MEN jag vill vara väldig tydlig med läs på om batteri säkerhet och läs på om ohms lag innan ni ens funderar på att börja. Har ni fel batteri eller inte har koll på vad ni gör så kan det gå riktigt illa. har ni frågor så skicka mig ett mail eller gå med i forumet e-cigarettforum.se eller gå med i de olika grupperna på Facebook så kan ni fråga folk direkt där.

 

 

 

 

    

17 sep 2015