P3 Nyheter och Martin Burman Läkemedelsverket

Tja idag såg jag en länk på Facebook där man fick lyssna på P3 nyheter där de intervjuar Martin Burman från Läkemdelsverket. 

Jag ber alla att lyssna på denna innan ni läser vidare. nedan kommer ni hitta mitt mail till P3 Nyheter.

 

här hittar ni intervjun

 

Hej P3 Nyheter 

 

Jag fick idag en länk till er intervju med Martin Burman från läkemedelsverket. Efter att jag lyssnat igenom dessa 3.19 så visste jag inte om det var ett skämt eller om det var allvar. Där var så mycket fel så att man undrar om ni och Martin Burman överhuvudtaget har läst på om el cigg

Först vill jag ta upp ”studien” som fick fram formaldehyden i sina tester. I dessa tester använder man en maskin som suger i sig ångan från el cigg och sen analyserar vad som finns i ångan. En liknande maskin användes när man testade om cigarretter var farliga eller ej och resultatet visade att där inte var någon tjära som användaren fick i sig. Detta kan vi ju idag konstatera är helt fel. 

Problemet med dessa maskiner är att de blossar på ett onaturligt sätt ett sätt som en riktigt människa inte gör och får därför olika resultat. Man ställer in hur pass långa bloss den skall ta och det är där man får problem med detta test.

Nedan hittar ni länkar till ledande professorn Dr Konstantinos Farsalinos egna studier och där han även intervjuar den som har gjort det test ni pratar med Martin om. Det konstateras ganska fort att man har ställt in 4 sekunders bloss på 5V för att se vad man får för ämnen och problemet är att man använder sig av en mycket enkel brännare som vid så långa bloss och vid så hög volt inte klarar av att hålla sig blöt utan då istället ger en ”dry Hit” vilket är lika med att man bränner veke istället för e vätska.

om det hade varit en människa som hade tagit ett bloss från den eciggen så hade den aldrig klarat 4 sekunder smaken är riktigt illa och det bränner i halsen. Utan innan man ens hade bränt veken så hade användaren känt att nu börjar veken bli torr och slutat blossa.

så vi kan ganska snabb konstatera att denna ”studie” som ni har hjälpt till att sprida som så många andra i media sverige, är HELT felaktig. Jag hoppas att detta är lika intressant att ta upp i ert program så att alla som lyssnar får höra sanningen.

Sen måste jag kommentera ett par saker till 

(från er intervju)

Men hur får man i sig detta, är det genom att andas in vattenångan?

– Det är inte en vattenånga utan det är olika lösningsmedel som förångas. E-cigaretten innehåller inget vatten alls utan innehåller framförallt glycerol, propylenglykol och diverse olika smaktillsatser, föroreningar och nikotin. säger Martin Burman

 

Man kan tycka att Martin som jobbar på läkemedelsverket och strider med näbbar och klor för att det skall bli ett förbud av el cigg skulle vara mer insatt i vad som finns i nikotin vätskan och vad som händer med den när man hettar upp vätskan. Men tydligen har han missat dem studierna också

Vätskan innehåller Propylenglykol, glycerol, smakämnen, Nikotin, vatten.

Propylenglykol, glycerol och vatten bildar vattenånga när de hettas upp och drar då med sig smak och nikotin till den som använder eciggen. Då kan man undrar hur är det med personer runt om kring den som använder ecigg. jo det har också forskat om andrahands ånga och där bevisa man att man kunde spåra enormt små mängde precis vid munnen på användaren men dessa var så små att redan där var det ingen fara för andra.

där är inte några lösningsmedel i vätskan!

Där finns inte någon studie som visar vilka effekter som eciggen har under en längre tid 10,20,50år detta är ju såklart för att det har inte funnits så länge. Men en sak kan vi konstatera och jag tror även att ni och Martin håller med om detta.

Varje år dör tusentals människor av rökning, varje år får tusentals människor cancer både dem som röker och även de som har varit i en rökares närhet under lång tid. Man kan säga med största säkerhet att röker du så kommer du dö i förtid. 

Så då är min fråga

 om man har ett alternativ till rökning som har blivit bevisat att det ÄR! mycket MYCKET hälsosammare än rökning varför jagas då el cigg användarna?

 varför jagar man en industri som har skapat miljoner nya jobb i fabriker, företag som säljer el cigg, som tillverkar vätska?

Varför skall jag som ecigg användare behöva försvara en produkt som förlänger mitt liv och ger mitt barn en pappa som kan springa och vara aktiv utan att få problem med andningen 

varför skall jag jagas när det är tobaksbolagen som skapar en produkt som dödar?

Varför lägger man inte ner tid och pengar på att få bort dessa cancerpinnar som varje år dödar så många människor?? 

Länkar

http://vapingiraffe.blogspot.se/2014/11/e-cigarettes-contain-up-to-10-times.html

http://www.nrk.no/verden/forsker-avviser-skremselsnyhet-om-e-sigaretter-1.12068273

http://www.ecigarette-research.com/web/index.php/2013-04-07-09-50-07/2014/188-frm-jp

 

Dr farsalinos egna hemsida med stuidier och resultat.

http://www.ecigarette-research.com/web/index.php

 

 

Mvh Calle Eciggsverige

 

 

 

 

 

 

26 jan 2015